На гости на “Меню” с рецепти

В новия брой за ноември на списание Меню гостувам не само като автор, но и като готвач, което е голяма чест за мен. Рецептите са сезонни, в тон с настъпилата есен – печени кореноплодни, а именно батат, морков, цвекло, целина и пащърнак с млечен сос, бургер с кюфте от сьомга и азиатско сло и за десерт кремчета от крем фреш и крем от кестени.

Бургерът се озова неслучайно във финалната селекция – текстът ми за броя е за фюжън бургерите, пък и много обичам сандвичи с кюфтета, особено ако са от истински продукти, а и ми се случва да правя и у дома.

Пълните рецепти – в списанието. Естествено, там ще намерите и много други интересни неща – още рецепти с кореноплодни, постни ястия, десерти с тиква, среща с турската кухня и ресторант “Тюркоаз” и още и още.

Леко извън темата на поста, но вчера изтече важната новина, че в София вероятно скоро ще има фермерски пазар.

 

2 Responses to “На гости на “Меню” с рецепти

  • Магда, в София цяло лято имаше (истински) фермерски пазар; пробвах да те информирам в лична кореспонденция, ама се разминахме явно :)

  • hungryshark
    11 years ago

    Хм, интересно, може да е потънало или да е заминало в спама писмото :( Хубавото е обаче, че тези неща се регулират законово все пак.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: