Сирене с ананас и бадеми

Преди 2-3 седмици пътувах до Виена по работа (в Нервната акула могат да се видят малко повече снимки и впечатления). Освен, че най-сетне успях да опитам автентичен Захер с виенски меланж, пробвах и тиквена супа, джолан, хлебни кнедлички със зеле, наденички, кезефурст с горчица в хлебче, шунка, местна бира и вафлички Manner – все изконни виенски ценности, без които не може да се размине никой уважаващ себе си турист.

Нещо, което изключително обичам на закуските в германоезичните държави, и което не липсваше и във Виена е наличието на много колбаси, вурстчета, месо, сирене с червен пипер за мазане, горчица, кисели краставички, люти чушки и мариновани лукчета – все продукти, които могат да всеят ужас у едни и да предизвикат бурна радост у други, като мен, които обичат стабилна люто-кисело-месна комбинация за светкавичен сутрешен отскок (когато изобщо закусвам).

Не щеш ли обаче, попаднах и на най-странното сирене, което някога съм опитвала – сладко, с лек фруктов аромат и изключително приятно за мазане на филийка или коричка топъл хляб.

Всъщност аз обичам ужасно много сирене със сладко, например палачинки с бяло сирене и конфитюр от ягоди, и специално потърсих това от хотелската закуска в 2-3 магазина. На вид е лесно разпознаваемо, тъй като е наръсено със счукани ядки, и когато го намерих, се оказа, че е сирене с ананас и бадеми.

Нямам представа по каква технология е приготвено, вероятно е добре бленднато бяло краве сирене с ананасов сироп (на етикета пишеше единствено “ананас”) и колкото и странно да звучи и изглежда на пръв поглед, то е идеално за закуска, палачинки, бухти, тиганици, плодове и някои бели вина.

7 Responses to “Сирене с ананас и бадеми

  • Аз най-харесах шницела, макар че хапнахме и наденички с бира на площада.
    Качихме се за шницели в Гринцинг с наливно вино. Беше чудесно просто! :) Шницел с цяла мръвка вътре, не кайма. :)))
    А в павилиона в Зоологическата градина има уроци по правене на щрудел, но уви късно разбрахме. :)

  • Подобни сирена съм взимала от Пикадили и от Метро — едното беше berry-flavoured, другото с мед и орехи, мисля, че и ананасово видях.

  • hungryshark
    13 years ago

    @Антония, ако се сещаш къде, ми кажи :) Аз от Пикадили съм купувала терина с боровинки, но сладки сирена не съм виждала. Не съм и търсила де, като има хубаво бяло сирене и сладко от боровинки, но пък обичам да опитвам :)

    @Събинчо, телешките шницели не от кайма са друга рецепта, която правя с голям кеф, но не успях точно във Виена да опитам. Ще трябва да повторя :)

  • абе май бяха свински тия :) в едно кръчме, сервитьора имаше мустак като от ранна реклама на Милка :)

  • В Карфур има много добро козе с боровинки, едно от любимите ми! На отделен кръгъл щанд в средата, не при опакованите.

  • Да, и в Карфур съм ги виждала. Изглеждат точно като на снимката ти — тънка обла пръчка, посипана с късчета боровинки или ситно нарязани ядки. Не си спомням бранда, а опаковката беше много обикновена, прозрачно фолио някакво. Открих ги само защото бяха точно до любимото ми бри с орехи. При следващото пазаруване в Метро (някъде към края на седмицата) ще ги снимам ;)

  • Много добре изглежда това сиренце :)
    И аз обичам сирене и сладко и дано да го намеря!
    Поздравления за гостуването при Ути!

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: