За мен

В този блог пиша най-вече за рецепти, продукти, заведения, пътешествия и бири (малко и за вино), всичко останало – в Нервната акула, а още за храна от мен можете да прочетете или видите в списание Бакхус и списание Меню, както и в предаването на БНТ “Животът и други неща”, в което почти всяка събота се срещам с интересни хора, говоря за храна и дори готвя понякога (и в тубата).

Този блог се появи като естествено продължение на Нож и виличка – първият кулинарен блог в България, който списвахме в продължение на почти три години заедно с приятел. След около 9 години на този адрес, мога да потвърдя какво не е Гладната акула: не съм готвач, не съм фотограф, не съм критик, не съм сомелиер, даже сертифициран дегустатор на бира не съм.

За сметка на това съм гурман (да не се бърка с гурме) с огромно любопитство към заобикалящия го свят. Извън основната ми слабост – българската политика (в природата винаги трябва да има баланс, като аз компенсирам интереса си към случващото се у нас с кулинарните си увлечения), обичам да готвя, да пътувам, да се храня често навън и да експериментирам с интересни продукти, които изскачат тук-таме по българските магазини. С повече късмет се сдобивам и с донесени от чужбина бири, подправки, сирена, вина и сладкиши, като ми е интересна и тяхната история, мястото им в човешката култура и ролята им за развитието на обществото.

Какво може  да се намери тук: ревюта на магазини и интересни места, включително нехранителни такива, различни аспекти на градската култура по света и у нас, свързани с храненето, пътеписи, лични впечатления от храни и напитки, по някоя и друга рецепта, лек политически сарказъм, резултатите от фотографското ми обучение и надявам се – повече добро настроение.

Мейлът, на който можете да се обръщате с всякакви похвали, закани, оплаквания, въпроси и предложения е guenova.magdalina (@) gmail.

5 Responses to “За мен

 • Благодаря Ви…….Успех

 • Дора
  11 years ago

  Маги, открих те случайно като търсех материали за лакрица, а твоите снимки и сладки думички с вкус на черен лакриц са невероятни. Имаме сродни небцета за този разкош. Пролетта от Италия си купих 1кг. удоволствие, заради което ме гледаха като извънземно, но аз си го изядох сама с най-голямото густо на света. Поздрави от Пловдив! Дора

 • hungryshark
  11 years ago

  Поздрави и от мен :) Радвам се, че имам съмишленици за лакрица!

  • Здравейте Магдалина,
   бих искала да се свържа с вас, по отношение на наше събитие, което предстои, winebox portfolio tasting 2014.
   бих искала да ви поканя на събитието ни, и също така да си взаимодействаме по някакъв начин, това е моят мейл.
   ще очаквам да се свържете с мен, благодаря.
   Светла

 • Momchil
  9 years ago

  Zdravejte,

  kato pochitatel na Blog-a, mi se iska da Vi izpratja njakolko biri (edna ot Korsika-kestenova) i edna-dve bavarski.
  Ako priemate mi pischete na momchil.antonov@synlab.com. Ne che udovolstvieto ot cheteneto struva samo tolkova :).

  Pozdravi

  Momchil

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: