Една гладна акула

Този блог се появи като естествено продължение на Нож и виличка, който списвахме с Крис (а ето новият и, прекрасен блог) в продължение на почти три години. За това време се случиха много хубави неща, но за съжаление няма как да продължим заедно да поддържаме този блог – ежедневието ни на печени професионалисти трудно ни позволява така да съчетаем плановете си, че да можем да отделим цял ден в избор, пазаруване, готвене и хапване (най-хубавата част).

Понеже нещата тепърва потръгват тук, мога да кажа какво не е Гладната акула: не съм готвач, не съм фотограф, не съм критик, не съм сомелиер, даже сертифициран дегустатор на бира не съм. За сметка на това съм гурман (да не се бърка с гурме) с огромно любопитство към заобикалящия го свят. Извън основната ми слабост – българската политика (в природата винаги трябва да има баланс, като аз компенсирам интереса си към случващото се у нас с кулинарните си увлечения), обичам да готвя, да пътувам, да хапвам често навън и да експериментирам с интересни продукти, които изскачат тук-таме по българските магазини. С повече късмет се сдобивам и с донесени от чужбина подправки, сирена, вина и сладкиши, като ми е интересна и тяхната история, мястото им в човешката култура и ролята им за развитието на обществото.

Така че какво може да се очаква тук от мен: ревюта на заведения, включително нехранителни такива, различни аспекти на градската култура по света и у нас, свързани с храненето, пътеписи, лични впечатления от храни и напитки, по някоя и друга рецепта, лек политически сарказъм, резултатите от фотографското ми обучение и надявам се – повече добро настроение.

Успех, Крис, и да не забравяш да даваш по някое парче сладкиш, че хич не са ми силата.

7 Responses to “Една гладна акула

  • Ще следя с интерес!:-)

  • Наистина ли още не си си получила биренодегустаторският сертификат?!?!?!?!
    Ще ви следя и двете!
    Това си е два пъти повече кулинарно-пътреписен мат`рял :)
    Успех и дано все пак намерите малко време и за Нож и виличка, не ми се занимава да го махам от favoritesите си :)

  • Има сертифицирани дегустатори на вино?!?
    Дерзай, и ако имаш нужда от нещо (нямам идея какво), пиши.
    И двата нови блога са вече в рийдъра. :)

  • Поздравления! Ще чета с удоволствие и без сертификати.

  • hungryshark
    14 years ago

    Благодаря много :)
    Колкото до сертифицирането – и бирената дегустация си е занаят, при това от най-отговорните, аз засега се боря за титлата “най-добър аматьор”.

  • Здравей Магдалина, попаднах на блога ти през Емигрант Бг – страхотен е. А статията за португалската бира е голя кеф. Ти освен че разбираш от кулинария и други удоволствия явно можеш и добре да пишеш. Бих искала да те интервюирам за българска радио програма в Австралия. Сигурна съм че ще имаш с какво да ни развеселиш. Приложих сайта на програмата. Ако се съгласиш много ще се радвам. Фили

  • hungryshark
    13 years ago

    Здравей! Много се радвам, че ти харесва блога :) Пиши ми направо на мейл dexterboi при gmail.com .

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: