Coca-Cola 250

От магазинче за сладки неща и тютюн в Ловеч си купих тази кутийка Кока-Кола с обем 250 милилитра, защото необичайните неща на необичайни места неудържимо ме привличат, което не винаги е добре.

След обстоен преглед на всичко изписано по кена и етикета на български език установих, че колата е произведена в Италия, а вносителят е “Хеленик-Ботълинг-уотевър”, официален производител и дистрибутор на продуктите на Coca-Cola за България.

Надписът на италиански гласи “Confezione per distributori automatici”, в груб превод, колкото ми позволяват френските и испански наслагвания: “Произведено за автомати”.

На вкус колата ми се видя по-чудесна от обичайната, която пия от пластмасови шишета, но това може да е резултат от субективно усещане, а подобни разфасофки в кутийки, че и по-странни не са необичайни за много страни. Даже ми е малко чудно как при наложилия се у нас стандарт още от лимонадените шишета от 250 милилитра навлязоха всякакви кутийки от 330 – на мен за бира поне ми е малко, за безалкохолни ми идва малко повече.

Тук колата е снимана до стандартна кутийка от една друга сумрачна напитка.

В крайна сметка не изскочи нищо необичайно около колата, но си остава въпроса как мини-кутийка с италианска кола за автомати се е озовала насред Ловеч, както и някои размисли около паралелния внос, официалния внос и адекватната информация, последното породено от липса на официален сайт на Хеленик Ботълинг Къмпани България, от който да разберем какво произвеждат и какво внасят.

На сайта на Coca-Cola Българи също липсва информация за малки коли, любимите ми cherry и лимонови напитки и всичко останало, което напоследък се появи в магазините (техният вносител е друг). Не е болка за умиране, разбира се, но малко информираност никога не вреди.

9 Responses to “Coca-Cola 250

  • Димитър
    14 years ago

    В страните, където бутилират Хеленик вкусът на колата е различен от истинския. Най-добрата кола по субективна преценка съм пил в Латвия.

  • hungryshark
    14 years ago

    Значи сме прецакани. И на мен обикновено ми харесва повече колата навън.

  • Аз, пък не пия Кока Кола. Никъде.

  • Хеленик в различни периоди са внасяли и стандартните кутийки от 330 мл и шишенцата от 500 мл я от Гърция, я от Босна, но понеже опаковката не се различава съществено, а и не е било за постоянно не си забелязала.. За вкуса – единствената разлика може да е водата ;-) А аз по принцип Кока-Кола конкретно харесвам най-много в кутийки.. странно е.

  • hungryshark
    14 years ago

    Аз затова казвам, че може би е субективно усещане, но някои коли ми харесват повече от други.
    Иначе рядко се заглеждам в етикетите, освен ако нещо не ми направи по-особено впечатление, но така или иначе колата уж все си е кола.

  • Сигурно зависи от водата, освен това доколкото знам някъде слагат захар, а другаде царевичен сироп за подслаждане.

  • И аз харесвам малките кенчета, но почти не пия кола. Много е вредна

  • hungryshark
    14 years ago

    Божа работа вече кое е вредно. Така или иначе пия газирани напитки толкова рядко, че точно за това не ми се притеснява :)))
    Но колата си е класика…

  • seven up
    13 years ago

    Vsicki vidove Cola kakato vkusovi taka i kolicestveni gi vnasiat vav -Kavarna firmata e Enterprise Ltd ot 2godini.Abe Banditi sa no sa pekani i sa zdrava konkurentia na Cola-Bulgaria dosta menigari uvolniha zaradi tiah……

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: