Балкански Винен Форум 2013 и 100 вина от Италия

wine

Тази и другата седмица София е домакин на 2 повече от добри винени събития, които са задължителни за графика на всеки професионалист или любител на вино и храна.

От 16 до 19 май (вече е в разгара си) в Гранд Хотел София се провежда Балкански Винен Форум (The Balkans International Wine Competition) 2013, който включва конкурсна програма, изложение на вина от всички държави от региона и майсторски класове и лекции. Тази година акцентът е вино и туризъм, а опитването на вината си заслужава 1000%, защото въпреки, че сме съседи и често си ходим на гости, не познаваме особено добре това, което произвеждат другите балански държави. А то със сигурност е интересно, аз поне напоследък имах близки срещи от третия вид с турско, гръцко и черногорско вино и напълно разбирам защо Кoнстантинос Лазаракис, MW е кръстил майсторския си клас “Гръцките вина – Джурасик парк на световното винопроизводство”.

Следващото събитие – Let’s Drink Italy е на 21ви май, отново в Гранд Хотел София. Ще бъдат представени 100 вина от над 10 региона, като представянето е ориентирано най-вече към хора от бизнеса – сомелиери, ресторантьори и търговци. Извън предоставените възможности за бизнес, събитието e чудесен повод да разберем защо Италия е износител № 1 в света на вино.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: