Линкове седмица 48

Първо сено за този мъник от ферма “Линбул”, снимката е от тук.

Седмицата мина донякъде под знака на Форум Храна, така че започвам със Събина, която коментира събитието, като наблюденията и съвпадат до голяма степен с моите. На мен едва ли ще ми остане време да напиша, а и доста хора се изказаха по темата, но личното ми мнение е, че има още много да се говори и работи.

Пламен тази седмица в поста си Как се храниш? описва своите хранителни навици (и тези на семейството си), като на мен ми беше изключително интересно да прочета за тях, освен това ме грабна рецептата за агнешкото с кус-кус. Антония в коментар към поста пък описва нейните, също така подробно и увлекателно. И двамата са чудесен пример как могат да се хранят семействата на работещи, млади хора в София, без да се налага да се правят компромиси с качеството или нормалните семейни навици.

Сандо пише за Панаира на независимите винари в Париж този ноември, като разказът му се чете също така на един дъх, както политическите му коментари. Не съм сигурна, но ми се струва, че пристрасността към политиката върви ръка за ръка с любовта към хубавото вино.

Катрин описва сблъсъка си с Джейми Оливър и неговата хранителна революция – “Докато гледах филма, скептикът в мен напомняше, че Джейми Оливър е продуцент на филма и той самият трабва да се рекламира, но от ума ми не излизаше оная реплика: “Бъди промяната, която искаш да видиш в света”.

Тази седмица американският сенат одобри законопроект – S.510, който се счита от мнозина за революционен и има за цел да промени изцяло индустрията и храненето в САЩ. За съжаление този проект е противоречив и според критици ще даде много повече сила в ръцете на FDA, без да засегне голяма част от належащите проблеми с производството на месни храни например, но за сметка на това ще застраши дребните фермери и производителите на био храни. Темата е в развитие и е изключително интересна да се следи.

Важни и интересни обяснения за телешкото и говеждото месо от новия блог на ферма Линбул, където те разбиват редица разпространени у нас митове за това месо (все още нямаме традиции с телешкото, но всяко нещо си има начало). И още един интересен пост – защо Соня и Павлин са избрали да се занимават с фермерство?

И накрая – светли празници и весела Ханука на всичките ми приятели, които празнуват с тези идеи за латкета от Ню Йорк Таймс.

4 Responses to “Линкове седмица 48

  • Благодарим ти от сърце…

  • Мерси за подборката. Аз смятам да пусна още един “хранителен” пост.
    М/у другото утре има коледен панаир с храна от цял свят експо центъра, звучи интересно. ;)

  • hungryshark
    13 years ago

    Май го проспах и тая година, въх :))))

  • Нямах време да прегледам снимките, ама ако има интересни ще блогна. ;)

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: