Le beaujolais nouveau est arrivé!

Новото божоле пристигна както всяка година, в третия четвъртък на ноември. Това събитие е неизбежно като листопада, като приливите и отливите, като… Но! Това всъщност може да се окаже не съвсем така – догодина се очаква поредния край на света, на 12.12.12, точно след божолето.

Решението? Презастраховка: изпиваме всичкото младо вино, не пропускаме италианското, след което преминаваме на старите вина, бирените резерви и други малцови напитки и ако все пак сме оцелели до ноември две-и-дванайста, се прекръстваме и чакаме небето да се разцепи на две и да ни удави лозята, хмела, ечемика и всяко друго благородно и благодатно растение.

 

Ако все пак не вярвате в този апокалиптичен сценарий, може просто да пробвате младото гаме, казват, че тази година било особено добро.

Някои от местата за дегустация: днес цял ден в Casavino, вечерта в +товаA’Tuin и други. Ако пък в събота си пуснете сутринта БНТ, в “Животът и други неща” ще ви срещна с Райна от Casavino, която много сладкодумно ще ви разкаже разни интересни неща за това весело вино.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: