Спасителен сок

Има дни, в които ти иде да не се събуждаш почти до привечер – резултат от някоя експлозивна комбинация като например аржентинско вино, българско такова и безчетен брой белгийски бири Vedett и може би някой Duvel (за него историята мълчи). Съществуват безброй изпитани методи за отиграване на положението, като например  шакшука, придружена от литър айрян или пържени яйца с върджин мери (новогодишна спасителна закуска, която приготвих специално за Нова Година за “Животът и други неща”).

Върджин мерито много лесно може да се превърне в мичелада, с леко замахване на магическата пръчица, но ако все пак се налага по-спешно възкресение, имам още един, проверено работещ метод за детоксикация. И не, не е сок от кисели краставички, въпреки че и на него трябва да му се отдаде дължимата почит.

Съвсем случайно установих, че ананасът, цитрусите и джинджифила са чудесни лекове за всякакви неприятности – от махмурлук до настинка, защото освен, че имат разни витамини и минерали, помагат и за изхвърлянето на токсините. Джинджифилът пък успокоява стомаха, така че при нужда кутийка джинджър ейл също спасява положението.

След дългото лирическо отклонение ето и рецептата за целебния сок от днес, за 2 лица с оплаквания: един брой ананас, един червен грейпфрут, един лайм или лимон или този странен хибрид от снимката, парченце обелен, пресен джинджифил и половин консерва компот от папая (която има за цел да подслади малко ситуацията). Изтискваме плодовете и пасираме папаята в сока с джинджифила и евентуално малко кафява захар.

Ако и това не помогне, се връщаме обратно в леглото.

А къде се намира съкровищницата с белгийски бири съвсем скоро ще разберете.

One Response to “Спасителен сок

  • Наздраве тогава :)

    С такъв background няма от какво да се страхувате на сутринта ;)

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: