DiVino Taste 2012

Второто издание на DiVino Taste вече съвсем наближи – на 17 и 18 ноември Централния Военен Клуб в София отново ще събере на едно място огромен брой български производители на вино, както и солидно количество солидни лектори, от които ще могат да се научат важни и интересни неща.

Програмата на лекциите включва връщащите се на мода Порто и Мадейра, комбинации вино и тапас, маркетинговия успех на австрийските вина, българския винен топ 10, малките изби като ключ към разнообразието и други любопитни теми, както и WiFo панел “Да поговорим за вино и храна”, който има за цел да постави основите на общност от хора, за които тези две теми са не просто хоби, а страст и начин на живот.

Разбира се, най-важното и най-интересното ще бъде изложено по щандовете на участниците, все пак говорим за централното винено събитие на годината. Даже ми се струва, че тази година избите са още повече. Аз лично съм си набелязала някои, като Орбелус, отново Мидалираде, Беса Валей, Левента, Анджелус, Иво Върбанов и Меди Вали (наскоро си паднах много по един техен купаж от рубин и сира, при това от невисокия ценови клас и сега искам да опитам и всичко друго от тяхната изба). Чакам с интерес отново да попадна и на десертни отлежали вина, които май се появяват само по такива събития и в листите на ресторанти като “Хеброс” в Пловдив.

Представените вина ще бъдат около 300, което си е много сериозна цифра за дегустация в два дни, така че или трябва сериозно предварително планиране, или като мен – накъдето ме повлече сърцето, пък после ще му мислим.

Събитието е задължително за всеки, който разбира, иска да разбира или си мисли, че разбира от българско вино, за да няма после твърдения от сорта “абе у нас всичкото вино за нищо не става” или “от домашното на тъста по-хубаво няма”. Случват се интересни неща през последните няколко години и тепърва ще берем техните резултати. Т.е. ще ги пием.

Ето и впечатленията ми от предното издание.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: