DiVino Taste 2013

di vino 2011 (13)

Улисани в протести и опитващото се да оцелее ежедневие щяхме да забравим за DiVino Taste, което щеше да си е непростим грях. След първите две издания е ясно, че това е най-добрия български винен форум, а тази година прозиводителите са над 55 на брой, с повече от 400 вина за дегустация. Което си е внушително откъдето и да го погледнеш.

Още по-добрата новина е, че тази година за първи път ще могат да се купуват вина на място, защото всеки любител знае, че не винаги е лесно да се намерят определени реколти или производители.

Отново ще има майсторски класове и лекции, водени от Яна Петкова, Вили Гълъбова, Керълайн Гилби, Ефросия Благоева, Ивана Мурджева, Фред Нийхойс, Александър Богоявленски, Любомир Симеонов, Наталия Гаджева, Станимир Стоянов както и такива на кулинарна тематика, за които партньор е Slow Food.

Новото, и особено привлекателно за мен са двете изложби – на кулинарна фотография от любимото ми списание “Меню” и такава със снимки на изби, които освен еноложко, са и архитектурно богатство.

Къде: София, НДК, зала 6.

Кога: 16 и 17 ноември 2013 година (събота и неделя), от 10:00 до 18:00 часа.

Впечатленията ми от DiVino 2011 и DiVino 2012.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: