WiFo 2014

organic is orgastic

Organic/Orgastic? или още за тенденциите

WiFo, или да поговорим за храна и вино ще се случи за втори път на 12 април, събота в Sopharma Bussines Towers. Лекциите и тази година ще бъдат изключително интересни, като фокусът ще е не само върху приятната страна на гурманските удоволствия. Темите включват български традиции, геном и околна среда, деца и възпитание на вкус, кулинарен туризъм, а аз ще имам удоволствието да говоря за световните тенденции и какво се случва и не се случва с тях в България. Разбира се, ще се говори и за шоколод, вино и предизвикателството пред младите винари, кафе, книги и филми, а в програмата е включен и филма “Перу на вкус: кухнята като социално оръжие“, който ще може да се види единствено на форума.

Събитието е важно не само за любителите на храната и напитките, тъй като социалният и културният аспект на храненето и храната са неотменна част от човешката култура, а голяма част от общественото развитие и това какви сме ние като хора е свързано с начина, по който се храним и по който гледаме на ресурсите, готвенето, продуктите, производството и възпитанието.

wifo

Допълнително към лекциите на партерния етаж на кулите ще бъде обособен пазар-изложение на храни и напитки, като всеки участник във форума ще може да се възползва от тях. Изложителите са веган кулинарното ателие Анандас, сладкарското ателие Vanilla Kicthen, Гайо и техните шоколади, Карлос Портен от Ломо с перуанска храна, My Gourmet Cafe, приятелите от Пивотека с чудесните им бири, на които съм абсолютен фен, винарска изба Росиди, която препоръчвам на всички и традиционната мандра в родопското село Борин Сариева Къшла.

Конвивиумът, т.е. местната общност на Slow Food в София ще представи един от най-големите проекти на световната организация: Съкровищницата на вкусове е каталог на застрашените храни, в който България засега участва с 20 продукта, като някои от тях ще могат да се намерят на щанда на Slow Food.

Билети засега има, но е добре да се побърза, тъй като местата не са много.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: