Grand Austrian Tasting 2012

GAT, или голямото дегустиране на австрийски вина ще се случи за 5ти пореден път в София, благодарение на усилията на Яна, която е и основният локомотив пред идеята българските любители на виното да научат нещо повече за тях. Не нещо, а много повече и след това да се влюбят безпаметно и до живот.

Макар че за нас Австрия е основно балове, Моцарт, ски и виенски сладкиши, вината и са също толкова известни по света, колкото например онази картина на Климт, чичо Фройд и пастичките на Сахер, а имена като Сеп Мозер и Кремс кънтят в ушите на всеки винолюбител със същия интензитет, с който ски феновете мислят за Херман Майер.

И понеже вече е почти лято, алпийският сезон няма да се върне поне половин година, а белите изстудени вина някак си от прищявка са се превърнали в необходимост, съвсем естествено мотото на тазгодишния GAT е Summer Editions.

Съвсем естествен е и избора на градина за сцена на дегустацията на около 45 вина от най-добрите австрийски изби – Арндорфер, Бухегер, Изба Кремс, Нерер, Йоханесхоф Райниш, Зомер, Юрчич, Маркович, Сеп Мозер, Саломон и Отт. Представените вина няма да бъдат само от  най-новите реколти, а и от по-стари, като ще могат да се опитат и специални проби от бъчви. За еко-био практищуващите ще има и от биодинамичните вина на Сеп Мозер и Юрчич.

Grand Austrian Tasting 2012 ще се случи на 7ми юни от 12.00 до 20.00 часа във вино бар „Вестибюл” на ул. “Бузлуджа” №31 в София.

Ще се радвам на всяко мнение :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: